martes, enero 02, 2007

Bares de Ayeri/Bares d'Angüañu: PACO’S English Tavern


PACO’S English Tavern

Cai fray ceferino 13,Uviéu.

Fae ya la friolera de 10 años que esti chigre apaga la sede y alimenta l’alma del descarriáu. Siempre foi un sitiu, quiciaes pol nome, quiciaes per la llocalización, a onde dibemos muy de vez en cuando. Sin embargu, nos caberos  años empecemos a ir más a menudu movíos por la calidá de la so cerveza y el inmeyorable tratu del so personal. Cuenta con una oferta de barril digamos que "standar": Maes, Grimberger, Cyney, Blanche de Brugges pero con una muy atractiva carta de cerveces de botella. La carta ye interactiva y explícome: N'una estantería tien colocaes unes 200 botelles y tu lo que faes ye señalar la que quieres, pedila y ‘e voilá!!! ya la tas tomando. Otru de los atractivos que tien esti chigre ye que suele tener bastantes cerveces invitaes .Así recuerdo haber tomao con Xevi Mack una selección de cerveces de Quebec bastante interesantes.
Otru día, unu d'esos díes entresemana nel que tocaba cellebrar algo-tous son buenos pa esi mester-conseguimos los dos tomar una bona  cerveza belga d'abadía que mos dexó un gratu gustu.Trátabase de la Saint Sebastiaan
Tambien con Xevi y Cotoya probamos una belga en botella de 75cl que resultó ser una gran cerveza la Leute Bok 
La meyor cerveza que probé nel Paco’s,dentro de la categoría de cerveza invitada fue la Bohemian Regents.. En dos semanes acabemosla y la anécdota dende entonces, ye llegar y pedir una - a ver si se dan por aludíos y la vuelven a traer. La camarera y ama del chigre con paciencia,siempre mos diz que nun la tienen. La camarera....Tamos ante una maquina de la hostelería. Ye increible lo bien que lleva'l bar ella sola, nun tamos ante un chigre grande, más bien al contrariu, pero cuando se llena hay muncho trabayu. Ella sola desenvuélvese y manésaxe que da gustu. Destacable ye la so paciencia y el so saber en la materia, lo que invita a afallase. Toes estes virtudes son les que llevaron, desde fae un par de años a que unu de los nuestros ( a goodfella), acabara enamoráu perdíu d’ella..Como nota negativa quizás sea lo apretao de la parte trasera, pa paisanos grandones como somos algunu de nos faese estrechu y afogaizu –nun mos cabe la panza  ni les xarres que vamos amontonando jejeje.Si esti ye el tu casu recomendiendase que quedes 'na barra y a poder ser 'na esquina de onde la puerte, sin duda'l llugar favoritu pa deleitase con la cerveza, con la comedia entre Collacios y con el ambiente en xeneral. Brindaremos a la Salú de la chigrera y a la vuestra.



REGENT BOHEMIAN PILSEN

Tipo: Lager
Fermentación:baja
Alcohol:5%
Brewery:Pivovar-Regent
Cata: Ye REONDA.Hasta agora la que más me prestó de toes les cheques  que caté, Pilsner Urquell a parte. Highly recomended.





LEUTE BOK

Tipo:doppel bock
Fermentación:alta
Alcohol: 7,5%

Brewery:Van Steenberge Brewery
Cata:.Ye aromática, seca y col puntu xustu de dulzor lo que fae que  sea suavina pero gustosa a la vez. Po lo visto en Flamencu Leute quier decir placer y eso ye lo que queríen conseguir con esta cerveza. A nosotros, dionoslu, jejeje. Lo de la cabra ye un xuegu de pallabres entre el tipo de cerveza, Bock-orixinaria de Einbeck cerca de Hannover- y el significáu de Bok que quier decir cabra o cabrón y que po lo visto yera un animal muy abundante de la granxa- cervecería onde tuvo orixe esta cerveza. Tamien muy recomendable.





SAINT SEBASTIAAN GRAN CRU Blonde y GRAN CRU DARK

Tipo:Cerveza de Abadía
Fermentación: Alta
Alcohol: 7.5% (blonde) y 6,9% (Dark).
Brewery:Browerij Sterkens
Cata:
Cerveza de abadía fuerte y con regustu a malta y un lixeru toque a amargu que-y da al final una sensación muy agradable.alcohol bien integrau. Rica, rica, coyones!!.

La Dark por la so parte tien un aroma a caramelu muy carátelterísticu que la fae más dulzona pero ta coyonuda tamien.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

parada obligada en una zona donde la cerveza está en minoría frente al vinoteo de copina fina.

Anónimo dijo...

Buenísimo post, Chela.

Un abrazo y Feliz 2007

Chela dijo...

Feliz añu jorgííín pa ti tamién ya lu celebraremos tomando daqué nesti chigre tan peculiare jejeje.
P. Urquell diste exactamente con les pallabres adecuaes. Ta en minoría y por otru lláu les copines fines eses nun tienen ni idea. Tan una hora mareando el vino pa facese los interesantes y luego nun tomen n más que un.Encima de snobs agarraos jejeje.El vino ye , como la cerveza pa tomalo en compañia y en abundancia. Y si no nun salgas a presumir queda en casa.
Vemonos nel Francisco's

gorki75 dijo...

"¿qué vais a tomar chicosss?(con voz de pito)"