viernes, febrero 01, 2008

Xornáes Porter&Stout: Sinebrychoff Porter


Nel añu 2004, tuve la oportunidá de trabayar como asistente de Food  Beverage&Merchandising nel fantásticu Cirque du Soleil durante la so estancia braniega en Xixón. Fueron díes de duru trabayu pero tambien de munches satisfacciones. El grupu humanu yera bonísiimu y tovía hoy dellos,seguimos en contactu. El poder ver les tripes d'un xigante del'arte circense y ser tratáos como unu más de la gran familia que son ye una esperiencia increíble. La empresa-porque ye una empresa que mueve muchos millones- solía cerrar bares na ciudá pa ofrecenos fiestes y homenaxes que ficieren más relaxao el traxín del tantes veces estresante trabayu. Comu vos decía, yeremos como una gran familia y a parte de discoteques tamien yos prestaba dir a yantar y tastiar coses llocales. Los tres más brasas con la xinta y con la bébora yeremos Xuanín y yo (  toy too'l día falando d'ello, de facer esto, de prebar lo otro, que si esti chigre, que si el otru) asína que  el responsable de Food and Beverage, viendo lo payasos que yeremos y lo fartones endiñomos organizar una cena pa la seición asína que oprganizamos una espichona multicultural,  d'eses de llevar cada unu algo típicu del país o la rexión de onde se sea o se mame. Y allí aparecío Cleo,  una compañera sueca  que sorprendiomos con una caxa de la que me pareció una muy bona cerveza. Según ella, lo único malo yera'l ser finlandensa. Ante l'uforia que desató en mi tan gratu momentu, la compañera, fízome un xestu, guiñandome un güeyu más azul que le bleu de tes yeux  que cantaría Edith Piaf y metiome una cerveza na mochila " pa ti y pa mi pa luego,  servesa doble Adrieng," dixo col so dulce acentu escandinavu. Nun me acuerdo muy bien de lo que tastié pero dexuru que de toes les que bebimos esa nuechi, la meyor ye la que bebimos a medies,  con el riscar sobre Xixón de fondu.... Pero eso ye otra hestoria,//June 2004. I was working as a Food , Beverage & Merchandising assistant for the Cirque du Soleil during their staying in Asturias. They were a couple of fantastic months. Nice people, good working enviroment and conditions and the opportunity of being Inside one of the most incredible shows on earth. People there were extremely friendly and during a party-we held a party weekly in order to cool down from the crazy rythm of work. One day our F&B manager, observing how enthusiasts were my friend Xuanin and me when talking about food and drinks, ask us to organise  a dinner. We choose a popular multicultural dinner. The fact is thatr   a Swedish  girl friend  of us brought a case of this wonderful beer. As she was really pleased to see my happiness, she blinked an eye, Plus bleu que le bleu de tes yeux  and  put an extra bottle in my backpack." This is our one more for the road, Aidrieng"  She sweetly and scadinavianly whispered in my ear. I don't remember much from the drinks we have that night but that last beer together, enjoying the sunrise over Xxión, is, by far, my favourite....But this is another story. Enjoy this review because the beer deserves it. A toast for you all.

Sinebrychoff Porter

Tipo:
Baltic Porter
Fermentación:
Alta
Alcohol: 7.2%
Brewery:Sinebrychoff Breweries.Finland
Cata: El color ye prietu intensu y el cuerpu paez densu a la vista.La espuma ye buena, duradera y firme. Al golega notes la malta tostada,y un vagu recuerdu a regaliza. Lixera y per raro que paeza con tanto torrefactau tan refrescante como un café con xelu  nata y pingarates de ron añexu,Ideal pa' ver el riscar sobre Xixón, acompangau de una bona collacia sueca .// Intense dark colour with a tan and long lasting head. The first aromas are those of roast malts, coffe and liquorice. In mouth its surprinsingly first touch is all malts suddenly filling your mouth with coffee black chocolate and liquorice flavours.The pretty bitter aftertaste is great, rounding perfectly the sip. A fantastic Baltic Porter, no doubt about it.

4 comentarios:

cotoya dijo...

verdaderamente, no me imagino que cerveza española puede parecerse a la fin du monde...

Chela dijo...

Más o menos fue lo que-y intenté explicar al tipo en cuestión pero él erre que erre con la cantinela...rechazaes toes les propuestes foriates que yeren apaecíes-vease Fruta Prohibida y Erdinger Hefe, vinoseme a la cabeza una pregunta que nun tardé en formula-y: "Tu quiés una cerveza española fuerte pa que la xente se moñe no?" como la respuesta fué afirmativa nun pude más que pensar na Voll Damm.Iluminos-y la cara y fue a pedir 50 caxes.Como decía antes, fue un éxitu y la xente taba encantada...y los que trabayabemos allí y que furtivamente les soplabemos tampoco mos quexabamos jejejejeje

Lúpulo Feroz dijo...

Al hablar de la cerveza española se me vino a la mente la voll damm, y ya veo q asi fue.Recuerdo hace unos años en Blanes un holandes q estaba pidiendo una spanish beer a un chigreru q no parecía o no quería entendelu. Como buen rrpp me acerque a la familia en cuestión (la muyer, el paisanu y tres fios toos iguales de 6, 7 y 8 años aproximao y eso si, toos rubios, pero rubios, rubios).
Con mi impresionante dominio del inglés (como ya todos sabreis, jijiji) le recomende la voll damm.
pidieron dos, el y la muyer y por la cara de placer q pusieron ya supe q había acertao.
Tuvimos de charra un ratín e invitelos a les cerveces(cosa q si q les sorpredió) y alli los deje tomando otres dos.
pa cuando se dieran cuenta q esos 7,2 no son como los de la heineken ya tarien pedo del too.
Como siempre un gran trabajo de información "motorchela". a ver si algun dia podemos probar esa delicia.
ps: si pedimos a mere 40 caxes de voll damm, cae de culo, juas.

Chela dijo...

Quien te vería con los foriatos jejeje
Por lo que cuenta la Bar&Beer en esi especial sobre Holanda paez ser que allí nun se estíla muncho lo de les rondes, al contrariu que aquí o en UK. Fliparía contigo, pero sobre todo fliparía con la castaña que agarraría depués jejejejeje. 2 ó 3 Volldamm bajo el sol de Blanes pueden ser liserxiques jejejeje.

Poder volver a tomar esta gran cerveza sería la ostia, a ver esos contacos jejejeje.
Haiga salú