viernes, febrero 22, 2008

¿Austria-Hungría vs Italia?: Theresianer

La influencia austriaca na franxa norte d'Italia nun ye flor de un díi. Los vecinos sempre son algo con lo que hay que penar y en muches ocasiones acabes guerreando. Otres vegaes, por suerte les más, el contautu y el aprendizaxe ye per grande y muy positivu. D'entre esos almirables vecinos, Anton Dreher-unu de los padres de la lager moderna- supo movese por tóos los confines del vieyu imperiu austro-húngaru faciendo llegar la cerveza a aquellos rincones onde el vino tenía una mayor presencia. Theresianer, Llocalizada en Trieste, bien pode ser nomada como una gran cerveza fronteriza: Italiana en materies primes, austriaca ya húngara n'oríxe y xermana en nome y tradición, ensin per ello perder un pizcu del so estílu propiu, esta cerveza coye un carálter únicu llenu de frescura, con una malta muy cuidada que aporta un sabor plenu y con un bon lupulizáu que fae el final del tragu secu y duraderu. Un sorbu y ya imaxines  tar tomando una n'es laderes de los Alpes Italianos n'una mañana soleyera d'inviernu, dos y  tarás averandote a orielles del Adriáticu onde dexuru fadría un increible acompangamientu pa un bon platu de calamares a la plancha. jejeje//The ancient connection among the countries laid by the Alps is more than well-Known. Anton Dreher- one of the fathers of the modern lager- concious of that, brought beer to some places of the ancient Austro-Hungarian Empire where the tradition of wine was established. Theresianer is a kind sample of what a frontier beer is. Italian in raw materials, Hungarian in origin, Austrian-German in name and tradition it still maintains its own personality and character.Fresh, crispy, with plenty of pale malt aromas and an astonishing hoped after taste more than satisfactory.The first sip transports me to a snowed Alpine scenary in a sunny winter day, the second one to a summer dusk by the Adriatic sea sharing a couple of them together with a dish of fresh fried squid.Life!!!

4 comentarios:

Andrés dijo...

Tiene buena pinta... la buscaré.

Salud, Andrés.

Chela dijo...

Hola Andrés, me imagino que en Barcelona no te será dificil encontrarla. A mi me sorprendió gratamente su amargor para tratarse de una lager industrial italiana .También es verdad que soy un devoto de las cervezas con mucho lúpulo de amargor, sin despreciar el lúpulo de aroma, y que igual por eso me entró tan bien.Bueno tomé tres para cerciorarme a conciencia jejejeje
Haya salud

GALGUERA dijo...

esta cerveza no la probe porque pedi la strong ale pero si aqui el chigreru nos la topa pues probaremosla con mucho gusto.

Chela dijo...

Pues perdíste una buena cerveza, pero claro esa afición tuya por les pintes britániques ye jodía jejejejeje

Igual n'alguna feria d'europa de les Tiendes podemos atopala,.Habrá que facer algo de trabayu de campu por esi lláu...