lunes, enero 28, 2008

Xornáes Porter y Stout. 1850 London Porter

La ellaboración de la breve guía de la Porter y la Stout, que atoparéis publicada nel blog CAAC, taría coxa si nun exemplificaremos eses anotaciones con la preba de delles variedaes que puedan reflexar y dar forma a un puñau de pallabres. N'esta segunda parte de les Xornaes vamos fasta Llondres pa probar una de les cerveces que más fielmente represente la manera vieya de facer Porter. fae ya unos años que Cotoya me Traxera esta botella del so viaxe iniciáticu per la tierra de los fíos de la Gran Bretaña. Como siempre, guíau po'l so bon criteriu, acertó de pleno. Gracies compañeru. Ensín duda alguna una de les mios favorites nel estílu. Haiga salú//I don't understand the writing of a brief issue on beer -see Brief History of Porters and Stouts at CAAC blog- without the tasting of the brew you are talking about. In this my second chapter about the subject I'm reviewing what in my opinion is one of the better reflections of the old style Porter and one of my favourite ales ever. Cotoya, really gifted to find good ales and beers, brought me this sample from his first visit to London.Cheers pal! I hope you all find any of these words helpful enough to taste such an interesting ale style. A toast for you all.



1850 LONDON PORTER
Tipo: Porter
Fermentación:
Alta
Alcohol: 5%
Brewery:Pitfield Breweries. London
Cata:  L'arume ye el del café prietu tostáu, casi a cafetera recien fecha, per la mañanina. Café y maera moyao nun deberíen cuadrar pero equi cuadren perque pa eso la faen los inglesonos que de Porters saben un cachu. Al tragu más cafetón, algo de chocolate, achicoria de la que echaba mio güela al café y carambelu. Equilibriu y reondez. Tomesla y paez que tas arodiau de  porteaores de carne y pescau, con el mandilón mancahau de sangre, Acodaos na puerte el pub d'enfrenti el mercau del East End , apostando de fúbol, de carreres de perros y del preciu del Pork Belly y les Anguiles. Un gran exemplu y meyor homenaxe a esti estílu tan buenu //It's an almost black ale with ruby undertones. Its head is intense beige and has a great retention. Aromas of fresh made coffee but also hints of hops and an acid touch like that of wet wood. In mouth it has an extraordinary texture-without being full bodied- with a palate of black coffee, smooth caramel, nuts and the light pleasant acid touch from a secondary fermentation in wood. The toasted malt character and the hops dryness are really well balanced at the end, remaining to maintain an absolutely pleasant memory in your mouth. An extraordinary old style ale, highly recommended.

5 comentarios:

Chela dijo...

Ya se que igual nun nun tien muncho que ver co'l mundu la cerveza pero acabo fixame que esta ye la mio entrada 69, y ye especial pa mi porque ye el númberu de l'amor.Aparte yera tamién co'l que xugaba los partíos de baloncestu y les pachangues de fubol-sala y el que siempre contestaba cuando una muyer me entrugaba po'l mio númberu favoritu o de la sorte jejeje.T(enía que engañales d'alguna manera jejejeje)

FMDO: Motorchela que no Chela.

cotoya dijo...

buenos recuerdos de aquel viaje junto con President Beat & Mr. Halfapint, que también tienen su parte de culpa en el regalo.
Desde el corazón mismo de londres, el mercado cercano al Pub "Market Porter", en la ribera sur.

http://usuarios.lycos.es/puertuborgo/Llondon/1024IMG_4858.jpg

Chela dijo...

Gran ciodá y meyores pubs.Si te fixes na hestoria de la Porter publicada en CAACBLOG verás que usé el cartel del pub que menciones por rapresentar un poco a los tipos que dieron nome a esti estílu de cerveza. Por otru lláu, queda claro que esta cerveza ye muy pero que muy interesante.Haiga salú

Manzapivo dijo...

Hola Chela. Excelente tu blog, se me hace la boca agua al ver esas delicias que espero ver en el corto plazo en mi país. Oye, ¿el idioma en que está escrito es Catalán?
Muchos éxitos y sigue adelante con tu proyecto.
Un abrazo.

Chela dijo...

Hola Amigo Manza,
Gracias por tus palabras de apoyo entre todos vamos haciendo una pequeña red de aficionados cerveceros hispano-americanos que se presenta muy interesante. Seguiremos adelante jejejeje

El idioma es Asturianu, la vieja lengua de Asturias, en el Norte de España.Estuvo casi perdida hace tiempo pero por fortuna fue recuperada de una larga tradición oral y escrita. Se trata de una antigua variante del latín, con influencias del español y del gallego portugués, y es uno de los ricos rasgos culturales de nuestra pequeña pero hermosa región.
Un saludo amigo y todo lo mejor a ti también que tu tarea es muy buena