domingo, abril 20, 2008

Una Selmana n'una Botella de Cerveza/Bottle Conditioned Week

Esta selmana nun fue lo que se diz una selmana relaxada. Tuvi un montón de clases que dar, una tradución per difícil que entregar, y una unidá didáctica con fecha llímien n'el martes qu’entra. Cualquier persona n'el so sanu xuiciu, saldría a dar un paseu, fadría deporte o diría al cine pa relaxase. El que esto suscribe ye de tóu menos cuerdu y atopa el so descansu na barra un chigre o tomando cerveza en casa//This last week was really exhausting: A lot of lessons to give, a long difficult issue to translate and new stuff to study made me spent many hours in front of this computer typing like a mad. A sane person would have chosen a long walk, some time at the gym or going to the cinema as a way of breaking the routine and relax themselves. I’m just the opposite to a sane person so I chose beer. Mainly bottled beer because I have not much time to go to the pub(at least not as much as I would've liked)

El llunes fue un día movíu,( tell me why I don't like Mondays, cantaben Bob Geldof y los Downtown Rats) así que pasé pol Paco’s a probar les novedaes. Tovía tan añadiendo cerveces a la so llista interactiva con lo que nun pude empezar a facer la carta cerveces que me encomendaran. Floreffe blonde, dubbel y la acoyonate prima melior foron les últimes en llegar y les que me llevaron con los sos sabores a maltes, especies y fruta a  tierres flamenques,  allegrándome la tardi.//On Monday, after a really dog’s day I went to Paco’s to taste their novelties. They ‘re still adding up beers to their stock so I can’t start to make the new beerlist they had asked me to do. Floreffe blond,Floreffe Dubbel and Floreffe Prima Mellior are the newest at their list.Their spicies, malts and fruitness virtually took me to the Flemish region, making my day!!

El martes nun fue muncho meyor pero la reunión extraoficial pa probar l’ultimo de la Cotoya Breweries diome fuercies. Esta vegada sorprendionos con una ale escura de primavera, ensin filtrar ni pasteurizar. Una cerveza que , una vez rectificáu l’escesu d'acidez y el toque a mantequizu, tendrá munches posibilidaes porque ye un concéutu diferente y frescu. //Thursday was even a worst day, but we got an evening appointment that gave me hope and strenght. CAAC got a non-official meeting at El Lúpulo to taste the last creation by Cotoya Craft Breweries. He kindly offered us a mix- of- malts spring ale. Dark, un-filtered and non pasteurised, it's a beer to follow once they can correct a little excess of acidity.We think it is a nice new approach to fresh kind of ale.

El miércoles, tras tantes hores pegáu a la pantalla d’esti ordenaor, hubiere sío muy aburríu sin l'aprovisionamientu de cerveces cortesía, previu pagu, de Ludmilla y la so tienda de productos del'este, Kashtan. Magnant’s ye una llager ucraniana que cumple la so función de refrescar , la. Baltika 6 ye un gran exemplu de Baltic Porter, escura, densa y fuerte de carálter. Como ye d'esperar//Wednesday at home should have been really boring without my provision of Eastern Europe beers acquired at Ludmilla’s Ukranian Shop . Magnant’s is a Ukranian especial lager.Clean, clear and smooth enough to fullfil its goal:To refresh. As a dessert I drank my favourite Baltika. Baltika Nº 6 is a baltic porter style dark lager, really well balanced with that licquorice and chocolate undertones, a bit sweet and a much alcoholic, always satisfying.


Llegó el Xueves y sigo pegau a esta pantalla. La tradución nun me sal ni pa dios y enriba tengo que correxir dos redaciones de los guajes. A la hora cenar desconecté y pegueme un homenaxe. faciendo una cenina a base de cerveces y quesos. Serra de oveya portugués, Camembert franchute y una ensalada caprese (tomate, albahaca fresco y aceite de oliva extra virxen) regáo con DAB , fresca pils de Dortmund. De segundu, Pecorino romano y Manchego curáu-los dos de oveya- xunto con una cerveza aragonesa :Export de La Zaragozana,. La xuntanza ye inmeyorable //Thursday came and nothing changed. I’m still stuck in the middle with that computer and that bloody translation. Exhausted, I decided to make a cheese&beer pairing dinner. Some portuguese Serra, some Italian Peccorino, a much of Spanish Manchego and a bit of French Camembert were at my table. Fresh tomato, olive extra virgin oil and basil salad aside and of course, two different beers: DAB  the best seller beer in Dortmund, is wonderful with the salad, the portuguese cheese and the camembert while La Zaragozana Export is perfect to accompany the peccorino and the manchego, Strong sheep cheeses whose flavours are rounded up by the strong character of this three malts and two fermentations extra lager.

Ya ye Vienres y como decía el canciu de the Cure, Friday I’m love. Por fin entregué la traducción, doy les últimes clases y pa les 20h quedo nel Paco’s con la xente pa poder degustar entre tous les novedaes. Cinco rondes variáes: Floreffe-blonde, dubbel y prima melior de primeru; Palm, Rochefort 6, Marston’s Pedigree de segundu, y tres hores de rises y comedia faennos muncho bien. A les 23 pa casa que mañana "ye día escuela" que diría mio madre//Friday, I’m in love used to sing The Cure. Finally, I’ve sent the translation, I finished up the last lessons and around 20 o ‘clock I went again To Paco’s where I had an appointment with the Crew. Five rounds (the three Floreffe, Palm, Rochefort 6 and Marston’s pedigree), a lot of laughing and shared tastings and then back home by 23, after three hours of scapism.


Sábadu. El despertaor llevantame a les 7.30 y pa les 8.10 ya toy dando-y a la unidá didáctica como un llocu. Menos mal que pa les 18h quedé con un compañeru d'estudios pa que me aconsexara sobre como enfocar un par de temes y asína pude aprovechar pa relaxame tomando daqué. La relayación foi doble porque doble ye el nome de la cerveza que me dexó prendáu: Double XX bitter de la cervecera belga De Ranke. Pa mi gustu,fasta agora, la más atrevía y rompeora de les micro cerveceres belgues, xunto quicíaes con Achouffe-aunque esta ya nun seya tan micro. Dende güey otra de les mios favorites//Saturday was a better day but anyway the alarm clock woke me up at 7.30 and by 8.10 I was typing and preparing the lessons again. By 18.00h I went to my local in order to relax a bit. And Relaxx, with double XX, is what I found in the two bottles of De Ranke Double XX bitter,the hoppiest beer in Belgium and, in my opinion, probably the most revolutionary Belgian microbrewery-together with Achouffe, of course, taking into account the Belgium standard. A darevil kind of brew, a surprise and another favourite of my from now on.


Domingo: Peslláo pa  nun dir a misa pero si  tomar el vermú//Sunday:”Sorry, We’re close and attending mass( at a pub near the church)


12 comentarios:

Lúpulo Feroz dijo...

Menuda semana si señor.
No obstante, la mía parecida y la de L´otru imaginate.
Que rica la Export de To güela eh???
Un abrazu, amigu

Chela dijo...

Parte de la semana compartimosla jejejejeje

con unes riques cerveces que mos alexaron un poco del mundanal roíu...
La Export ye muncha Export igual un día había que facer una pelea de gallos pa ver quien puede más una Volldamm o una Export...vaya por delantre que yo soy devotu mañu jejejej
Haiga salú

Pivní Filosof dijo...

Vamos, no te quejes que tan mal no la pasaste! Hay gente que labura más y solamente puede tomar eurolager....:)

Chela dijo...

JEJEJEJEJE
No te creas que mi trabajo me costó- y la unidad didáctica todavía a medias...pero bueno no voy a negar que me supe relajar y sin rastro de eurolager oiga!!!! jejejeje
Haya Salud

P.S- BTW, Las lager ibéricas al estar en el sur del viejo continente son como mucho northafrican lager pero nunca euro jejejeje

DR PILORO dijo...

Hi Chela!
Que ganas de volver, en apenas diez dias, y afrontar el Paco's Beer con algo mas de background gracias al Sumsum Corda.
Estoy leyendo un reportaje en el Time sobre una especie de "brewery road trip" por Colorado que esta decente. Te dejo el enlace, que creo que es libre: http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1729699,00.html
A raiz de esto una pregunta. La levadura de cerveza para nosotros los chamanes es por extension la Saccaromyces cerevisiae. Hay alguna diferencia entre las cepas de cada region cervecera? Si las hay, en que se nota? (A grandes rasgos).
Gracias!

loriu dijo...

Bueno Chela,
lo que más compartí contigo fue la afición esa tuya de los domingos. Yo también frecuento sin excepción les visites a la capillina, una vieya bodega a la que se arrimaben tos los del carmen y cimavilla de camín al culto. La mitá nun llegaben..a los oficios claro.

Boak dijo...

No es justo. ?Por que tu puedes obtener Baltic porter y yo no?

Chela dijo...

Qué tal Dr., gracies por el enllace, tien muy buena pinta, nel tu blog dexote una referencia de les cerveceres y brewpubs más independientes de Minnesota.

En cuanto vengas y te haigas aposentao,besao y puesto al día a la to muyer y al tu fíu, y ya temos( que cada uno tien lo suyo) más llibres de compromisos quedamos un día pa facer visites varies-floreffe del pacos, bass del lúpulo por exemplo. y cuento los detalles que conozco de la llevadura.
A grandes rasgos:
Cada cepa de llevadura ye única y aunque ciertes cerveceres comparten cepes, en delles rexiones tienen llevadures propies que, en ocasiones lleguen a tener munchos años de vida.
Efectivamente la Saccaromices Cerevisiae ye la más antigua de les dos, ye la que funciona a temperatures más altes, y la que primero domesticó l'home.
La saccaromyces Uvarum o calbergensis-si como la cerveza deanesa- ye la llevaúra que funciona a baxes temperatures y la que mos da la cerveza lager.Ye de más reciente domesticación y parez ser un híbridu de la anterior y la monacensis.

Domesticar ye un datu importante porque la llevaúra que dió cerveza nel principiu de los tiempos yera salvaxe.L'home fue dandose cuenta de la so importancia y fue teniendola en cuenta.Hoy en día en Lambeek,a les afueres de Bruseles tovía se siguen faciendo cerveces con les llevaúres que hay nel ambiente, ye la fermentación nomada espontánea. Gueze, faro, Kriek...son algunes de les que seguro probaras sin sabelo.

Cada llevaúra afecta de manera distinta a la cerveza y al actuar, aporta matices determinaos a cada fermentación.Ye la responsable de los distintos sabores que puedes apreciar en ciertes cerveces: frutes, flores, hierbes, maera etc.
Eso a grandes rasgos pero aún hay más jejeje.
Pa comprobar cual de les dos ye más rica en matices sólo tienes que acudir a una craft brewery d'ellí, probar una de fermentación alta y otra de baxa y contrastar. Lo que sientas será diferente, igual de rico, pero diferente.Ahí ta una de les grandeces.
Abrazu

Chela dijo...

Amigu Loriu, si ye que el fue monaguillu de los de meter mano nel cepu del cura siempre supo onde tan les meyores capilles y catedrales jejejeje

Gracies a eso tenemos la gloria eterna ganada de antemano jejejeje

Haiga salú

Chela dijo...

JEJEJEJ muy bueno Boak jejejeje

Pero ahora mismo te la cambio, sin pensarlo, por una Fuller's Vintage o por una IPA de Pitfield Breweries, la independiente-hasta hace poco lo era- británica que más me gusta de las que probé. SU 1850 London Porter es genial.
Haya Salud

Anónimo dijo...

Muy buenas las dos paginas. La verdad es que te lo has currado tela. Gracias por tu visita a mi blog y tu comentario.

http://eluniversodelacerveza.blogspot.com

Anónimo dijo...
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