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¡Qu’aproveche!/ Finally cooked, enjoy your meal!!
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Casal García
Añada: 2007
Bodega: Sociedade Agrícola e Comercial da Quinta da Aveleda. Aveleda
Zona: D.O.C Vinho Verde.
Tipo de Uva: Trajadura, Loureiro,Arinto y Azal
Temperatura de consumo: 6-9ºC

Bodega: Sociedade Agrícola e Comercial da Quinta da Aveleda. Aveleda
Zona: D.O.C Vinho Verde.
Tipo de Uva: Trajadura, Loureiro,Arinto y Azal
Temperatura de consumo: 6-
Cata: Esti foi’l primer vinho verde portugués que catara n’aquella visita iniciática del 99 a Porto Calem. Pasé de mi mesmu y la pijada esa que digo que el blancu ye meyor como aperitivu que pa comer y abrí esta botellina, recién traía d’allá fae apenes 3 semanes, pa acompangar a la truchona. Bocáu lixeru y refrescante a maza. Una vez más, la guapa tierra lusa y les sos virtúes culinaries nun defraudaron. Y los nuesos ríos tampocu, claru tá.
Cata d’ellos: Das extensas vinhas da Região dos Vinhos Verdes, foram seleccionadas as melhores uvas das castas tradicionais. O resultado e un vinho jovem e suave da aroma lévemente frutado. O Casal García é ideal para servir com peixe, mariscos, saladas ou pratos da cozinha Oriental.//From the extensive vineyards of the Vinho Verde Region, our winery has chosen the most selected grapes from the best varieties. The result is Casal García, a young, fruity and delicate white wine ideal as an aperitif or with light and oriental dishes. It should be served chilled.
P.S-Receta: Abrimos y llimpiamos la truchona; salpimentamosla y adobamosla con eneldu fresco.Reservamos. Per otru láu, n'una sarten salteamos verdures al gustu ( cebolla, ayu, calabacín, puerru , pimietu coloráu y pimientu verde italianu cortao too medio gordo). Cuando la verdura empieza a agarrar al fondu desglasamoslo con media botella cerveza extra ( usé 1925 pero vale la que vos dea per la gana) , dexamos unos minutos pa que se evapore'l alcohol, y les verdures coyan color y tornien meloses.Reservamos. Ponemos la Truchona na bandexa del fornu, moyamos con el restu la cerveza y metemos al fornu (precalentáu a 180º) a 180º hasta que tea fecha pero que nun se pase, unos 15 minutos. N'una fonte que aguante el calore, echamos les verdures, ponemos enriba la trucha y damos-y otros 3' minutos pa que la verdura recupere calor. Bon provechu//Recipe: Clean the trout and open it( without removing head nor tail). Season it with salt and pepper and dill Apart, chop into medium-size pieces an onion, a leek, a courgette and a green italian pepper. Stir them in olive oil adding a pinch of salt. 7 minutes later add half a pint of extra lager ( I used Alhabra 1925 but a bock, for instance, or even a pale ale, would be fine) and simmer together till all the ingredients are mixed and tender. Put the mixture in an ovenproof pan, place the trout on top and introduce it in the oven(preheated at 180º/350ªF/ Gas Mark 4) at 200º /400º F/Gas Mark 6 for 15-20 minutes approximately. Add a pinch of dry dill when served. Enjoy your meal
10 comentarios:
Amigo Chela!
Parece que combinámos. Também me atirei a deixar umas receitas de pratos da minha autoria, que era um projecto que tinha desde que iniciei o blog.
Por cá, truta só as de viveiro, e há que lhes dar um tempero acentuado para que fiquem boas. Vou experimentar a tua receita!
Já agora: agradeço a tua saudação no 25 de Abril. Além do mais, é o dia em que conto com mais um ano sobre as costas, portanto, mais uum motivo para comemorar!
abraço!
Vic
Allegrome que además esperimentes lo de la cocina cocina con cerveza porque muchos de los platos grande lisboetas- y estoy pensando en unas lulas con patatas que tomé en el bar más pequeño del mundo y de Alfama, combinaría genial con una Bass y con una Orval tambien,y con una tagus a temperatura fresca fijo que se deja tomar- maridan genial con la cerve
Y si encima es tu cumpleaños.Parabems amigo, muitos parabems.
Abrazu fonderu
Vaya pinta que tiene esa trucha!!!
Espero que la disfrutases.
Salud, Andrés.
Qué tal Andrés?
Estaba buena, estaba, más fresca imposible....Ya le metimos diente el mismo día de pescarla jejeje
Haya Salud
en la caac decía que no soy vinotero, pero cómo me gusta el vinho verde! aunque puede que el que yo tomo no sea el más selecto (los garrafones de 5l que trae mi padre de portugal) es un vino que entra muy bien.
y también trae buenos recuerdos da Ribeira do Porto.
jejejejejeje al final nun podemos facer d'otra eh? el que trae to padre que ye tinto,blanco o rosáo porque de les tres variedáes hay buenoa exemplos...ye un tipo de vinu únicu nel mundu que ye verdá que trae recuerdos de la ribera del Douro si jejejeje.
Recuerdo haber tomado Casal en Valença do minho y que me había gustao.
Sin embargo... y como muy bien dices, y no te parezca mal....
NO LA CAMBIO
jejeje
Muy buena pinta el reo. Faltote la foto del muil
Un saludu
Jejejeje seguro que tabes arbitriando pel mundu y recalasti ellí jejejeje. Prestame que te prestara aunque, y que nun te paezca mal, nun lu cambies. jejejejeje
El muil librose y nada llibres agües arriba pel riu Sella...
Gran acierto de maridaje! Un pescado tan fresco que ademas lleve limon y cerveza debe de ir, en mi opinion, con un blanco a no mas de 10 grados, asi que blanco sin miedo!
Si ademas has consegudo esa joya de "coupage" de uva blanca (muy del estilo de la Ribeira Sacra), creo que todavia mejor, porque los toques de hierba verde y apio de la treixadura y loureiro le habran ido que ni pintados a la verdura horneada.
Aparte, la materia prima del Sella es estupenda. Lastima que en una de las fotos no hayas puesto el ticket del Hipercor.
Si la envidia fuere tiñaaa,..... los del hipercor son de piscifactoría de la mala y esti truchón ye salvaxe lo que te voy a enseñar ye el tique de multa que-y pusieron al mi amigu por aparcar mal en Ribeseya....y nosotros na playa jjejejejejje
Buena cata ciega del Casal porque además de que nun suele fallar- el del 2005 taba un poco sosu pa mi gusto- el de esti añu- o sea el de 2007, ta insuperable con toes eses notes y esi puntu de acidez correuta que nun se dexa comer el terreno por la grasa-poca al ser salvaxeeeeee- de la truchona y que equilibra cada bocáu muy pero que muy bien.
Haya salú
PD. Tu de momentu a comer halibut, fletan y cangrexos xigantes
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