
Fae un par de díes que morría un de los cocineros que más me prestaba y anque tovía seya pronto pa damos cuente, la pérdida ye irreparable.Enorme como el legáu que mos dexa,
Santi Santamaría prestabame y prestame per varios motivos: per personalísimu, -yera totalmente autodidáuta, per comprometíu con el terruñu- taba apegáu a la so terra y al llar de vieyo, y per moldeaor-facía de lo cenciello algo relevante, pasandolo per un colaor propiu onde lo xuntaba con la creatividá y la téunica que atesoraba. En fina, yera capaz de coyer la cocina d'ayeri-esos sabores que queden fixaos na tiesta dende guajes- y amalgamala de tal maniera, dando-y una tornia más, fasta ponela y llevala al llugar onde se merez. Llevanto'l
vasu** y la cuchara n'esti casu, a la so memoria que de xuru seguirá presente n'os fogones de
Can Fabes.
* *Atopandose Sant Celoni n'es estrimeríes del Montseny una cerveza de la zona paeciome bon homenaxe
Imáxenes: la primera semeya ta tomada prestada del diariu la Vanguardia y aparez tamién nel blog menalcas.blogspot.com La segunda ye propia de Cotoya para Sursum&Corda. Tóos los drechos reservaos.
4 comentarios:
En paz tea
dexuru que dará, na mio perspéutiva, un naranxal o una figal coyonuda, o viendo el tamañu'l paisanu, una güerta enteriza jejeje ( digo esto perque yo pienso que somos carbónico, abonu, y que de cada home o muyer que muerre, sali un abonu per bonu abondo. Asina ye la vida
Haiga Salú, Dixebra
Hi you are doing a great job. i was looking for this information. i found it on your page its really amazing. I like that information. I am sure that these are your own views. They are really awesome. You are really fantastic. Thanks Why didn’t I think about this? I hear exactly what you’re saying and I’m so happy that I came across your blog. You really know what you’re talking about, and you made me feel like I should learn more about this. Thanks for this; I’m officially a huge fan of your blog.
Really nice post I like it thanks for share it.
Thanks,
Ray Grimm
Publicar un comentario