Gambes a la plancha, ensalada de canónigos con quesu curau, nueces y anchoes, paté francés con compota de frutos roxos y de postre, turrones. Pa regálo tóo l'otru mackana traxonos delles cerveces que merquió na so visita a Hungría y Rumanía. Finamos la folixa catando unes cerveces belgues especiales de Avientu. Sirva esti Sursum Corda de homenaxe sinceru a aquél día y como agradecimientu a L'Otru por acercanos esa parte del mundu en forma de cerveza. Haiga salú//Time Flies. A year has passed since we merrily celebrated a pre-christmas dinner at Perico's. That night we made a pretty homage to our bellies enjoying some grilled prawns, lamb's lettuce salad with old cheese, wallnuts and anchovies, french paté aux red berries jam and christmas sweets. Pairing these delightful dishes we drank some beers that The Other brought us from his trip to Hungary and Romania accompanied by Cotoya the wanderer. A toast for you and many thanks for making us visit Those wonderful countries through a glass of beer.
DREHER'S

Tipo: Lager
Fermentación:bajaAlcohol:5,4%
Brewery:Dreher Sörgyárak Zrt.Para Saab-Miller. www.dreherzrt.hu
Cata: suave y Lixera, Trátase de una buena lager continental de carácter, con un tragu per agradable//Fresh clean and crispy with a right touch of hops and a malted aftertaste. Suitable for pairing with fish and salads.
BERGENBIER
Tipo:Lager

Alcohol:5%
Brewery:Bergerbier para interbrew. www.bergenbier.ro
Cata: Ideal pa apagar la sede nes nueches húmedes del branu de los Cárpatos sentáu nun porche charrando del amigu Vladimiriu con los paisanos del pueblu, aunque nun sepas rumano.//Clear and with a weak maltness, it is quite sweet and has some intended hops flavour to the finish. A really thin bodied beer ideal to swallow-litre after litre- in the heat of the Carpato's summer, talking with the locals about a guy called Vlad Ţepeş.
GORDON CHRISTMAS
Tipo: Seasonal Strong Dark Belgue
Fermentación:Alta

Alcohol: 8,8%
Brewery: Anthony Martin Brasserie. Anthony Martin
Cata: Cerveza escura, casi prieta, forte abondo y dulcina. Recomendable pa postres muy dulces-cremes, tartes, turron, .y cantar unes.//Very dark beer with some shades of red wine. It has a long-lasting cream- coloured head. The aroma is that of sweets, dark chocolate and roasted fruits. The alcohol produce a warm sip but not too heavy. It is not as sweet as it is pressumed for a Belgian Strong Dark beer and its slight bitterness made it really right to be paired with cakes, creamy sweet puddings and other christmas desserts.
Dos Semeyes más de la Folixa// Two more pics of the party time: Beat Burger. Chela Gordon and Peter Crow
9 comentarios:
habrá que recordar esa gordon navideña que ahora nos ofrecen de caña en el lúpulo.
Como te dixera güey de tarde, de barril ta meyor que de botella...con los sabores a caramelu mucho más desarrollaos, especialmente esos de caramelu de "cubalibre" de cuando guajes y el retrogustu a les porres de "Kojack",eses con chicle, que merquiabemos los domingos con la paga semanal...Eso sí, con lo que mos quedaba depués d'haber gastao más d'unterciu de paga xugando al fubolín y al chapolí....Agora gastamoslo en cerveces, fartures y parties a los American Darts. Nun ta mal el cambiu jejeje.
Salú y Sursum Corda
ehorabuena al flamante vencedor del primer Campeonato de Dardos Lúpulo Feroz. ...por mucho que me pese.
y esi sabor melguerón ye mui apropiáu pa brindar pela navidá, un bon sustitutu del gaiteru.
Gracies por lo que me toca,xugar ante tan grandes rivales siempre ye un honor...
Toy d'acuerdu en les cualidaes como copa de brindis..amás, pega meyor col vino que la sidra champañao, por toes les cualidaes organoleptiques-esta pallabra val pa todo jejeje-que comparten
Salú y Sursum Corda
Solo añadir al comentario de la bergenbier que ye la cerveza que mejor casa con las pipas de calabaza, doy fe
Vaya fartura agarrásteis a uno y otro jejejeje
pero algo más cenarieis porque si no vaya imaxen que queda de Romania jejejeje
pipes de calabaza, homesperteyos y bergenbier
Qué tal rapacinos?na voy dejar la mi opinión sobre la Gordon de navidad que particularmente me gustó mucho en grifo.
Tuve la oportunidad de probarla en botella y en barril en dias muy próximos y así mas o menos compararlas y toy de acuerdo con Chela de que los matices a caramelu notanse mucho más en barril que en botella.Sin embargu tien el problema de que se le nota mucho el alcohol.
De les otres birres nun puedo opinar porque no les probe todavia.
un abrazu.
Como toes les de esti tipo, tienes razón, el alcohol notase mucho. especialmente cuando ya lleves 4
jejej
Pero les dos primeres son prestoses a bondo , d'eso nun hay duda
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