lunes, octubre 02, 2006

Lisboa- Proença- Salamanca- UviéuUVIÈU

Facía Muncho que la nuesa amiga portuguesa nun mos visitaba y cuando lo fizo traxonos unos regalinos “muito Bons” aparte de la so siempre grata presencia: queijo das Açores (ya falaré de quesu y cerveza otru día), pastéis de natas y claro, cerveces varies. Por el motivu que Beat Xavi relata quedé en preparar unos putos cachopos y asina catar meyor la otra cara de les cerveces luses. Haiga salú pa' los nuesos collacios lusitanos- Marta e Jorge- y pa la  felicidá que vien en camín. ”A distancia traz a saudade mas não o esquecimento”.


SUPERBOCK XL
Tipo: lager
Fermentación: baja
Alcohol: 5,5 %
Cervecera: UNICER S.L. Leça do Balio. www. superbock.pt.
Cata: Lo de siempre, Superbock ye sempre a meior cerveza da Península  pa quitar la sede y alcordase de caleyar per O Porto, sentase nes tabernes de abaxu onde'l ríu y mirar los barcos y el ponte......


SUPERBOCK STOUT
Tipo: Dark lager
Fermentación: baja
Alcohol: 5 %
Cervecera: UNICER S.L. Leça do Balio. www.Superbock.pt
Cata: Aunque comercialmente nomenla Stout en realidá ye una dark lager a la alemana  con pocu sabor y menos cuerpu que l'agua de Quess. Superbock son os maiores mentirousos cervejeiros da península Ibérica” porque ni la superbock ye bock ni la stout ye stout jeje ni nada. Tien más  carambelu  que el Kiosco de Solita  n'el Serrallu de Sotrondio y un ciertu regustu a regaliz, acabaremos!!!! . Dixeramos Marta que Ta muy de moda entre la mocedá lusa como cerveza pa comer con quesos o tomar como copa nocturna. Tan llocos estos lusitanos mozos!!!!


SAGRES BOHEMIA
Tipo: Cerveza especial
Fermentación: alta
Alcohol: 7 %
Cervecera: www.cerveja-sagres.pt
Cata: Tamos ante una de les novedáes del añu en lo que se refier a la industria cervecera portuguesa. Los maestros cerveceros del país hermanu dixeronmos que fueran de Erasmus a Bratrislava pa estudiar y ufiertamos una cerveza special tipo strong lager, de  maltes tostaes que a mi paezme azucarón de lo que hay apilao ´n'el polígonu de Benavente de la que vienes d'allá  y  que  na etiqueta dicen que  tien doble fermentación. Marketing a tope pero hay que reconocer que fría ta bona   y que el eleváu conteníu alcohólicu nun entorpez el tragu. Ellos que nun se anden con tonteríes dicenlo na etiqueta : “una cerveja con muito bon gosto”, ehí ye nada. Eso sí, hay que day un 10 a la presentación “a la belgiquesa” en versión 75cl.

1 comentario:

Anónimo dijo...

No hay nada como tener amigos por el mundo, y Marta y Jorge son de los buenos. Y qué decir de los productos lusitanos, ay, que saudades!!!
Amor, haces unos cachopos buenísimos y sirves la cerveza como nadie.
Habrá que hacer una visita al país vecino a ver cómo va la barriguita de Marta y a traer "provisiones".
Beijinhos, Berta la de Chela