martes, septiembre 26, 2006

Cazando Cerveces II


N'un establecimientu de la Cuenca Minera del Nalón, atopamonos  con un bon surtíu de cerveces de Europa l'Este, en concretu de Polonia y de Rumania. La custión ye que ya teníemos la disculpa perfecha pa xuntanos un grupu, comer un arroz con verdures que yos tenía prometíu tiempu allá y ver que nos deparaben estes botellines de  más p'allá del caíu Telón d'aceru


ROMANIA
URSUS BEER
Tipo: Lager
Fermentación:Baja
Alcohol: 5%
Brewery:Ursus Beer Company. www.ursus.ro
Cata: Ye la cerveza más vendía de tóa Romania, con más de 125 años de hestoria refrescando gargüelos rumanos enantes de Ceaucescu y depués d'el..Recomendable pa imaxinase sentau n'una plaza de Bucarest viendo la xente pasar y sintiendo a un Fanfarria xitana tocar a toa hostia dellos cancios



Timisoerana
Tipo: Lager
Fermentación:Baja
Alcohol:4,7%
Brewery: Ursus Beer Company. www.ursus.ro
Cata: Hermana probe y mayor- pues ye producto de la absorción de una cervecera más antigua por la Ursus Co., fizose por primera vez en 1756. Facilona de beber..Tien pinta de ser la cerveveza de diario de los rumanos de a pie ( no de a moto) Bastante apreciable, tien que prestar tar en un chigre llenu de currantes que te podríen contar hestories de Nastase ganandolo todo y lluego mamándose



Tipo: Dark Lager
Fermentación:Baja
Alcohol: 5%
Brewery:Ursus Beer Company. www.ursus.ro
Cata: Hermana prieta de la primera,too carambelu. Si te gusten les lager prietes nun dexes de probala. Ye tan dulce como un gol de Ghica Hagi, el Maradona de los Cárpatos



POLSKA
Okocim
Okocim Beer
Tipo: Polish Pils
Fermentación:Baja
Alcohol: 5,5 %
Brewery: Browar Okocim S.A (Carlsberg), Puola
Cata: Tamos ante una cerveza bastante prestosa. Lleva faciéndose dende  1845 y tien a gala el ser la primera muestra de lo que ellos denominen Polish Pils, per lo visto una serie de característiques-agua, lúpulo, cereal- que la diferencien del resto de lager del continente européu. Ellos sabrán, qué quies d'un país que ta alrodiau de Rusos y alemanonos, con algo tendrán que sacar pechu. A mi ensin embargu,  prestame pensar que ando caleyando per Gdansk ensin alcordame del papa, faciendoy un guiño a Lech Walesa,,  viendo a la xente y que paro n'un chigre a tomar un vasau d'esta cerveza bien fresco.


Okocim Mocne
Tipo: Strong Lager/strong Polish Pils
Fermentación: Baja
Alcohol: 6,7%
Brewery: Browar Okocim S.A (Carlsberg), Puola
Cata: ,Maltosa,  que non faltosa,  dura como el putu talón d'aceru. Pero ye  Muy bebible pa los casi 7 gradazos de la escala Richter que tien..
Aniegska, aquella polaquina que fuere compañera mia de pupitre en Salamanca- un bellezón cracovianu, de güeyos azules y tristes como el Bálticu  cuando  nun-y da el sol, escote xenerosu y sonrisa dulce recomiendamela comu acompangamientu de los sos platos nacionales- abundantes en  pataques,  carnona, cebolla, tomate y carpa frita. Prestaba tar ellí n'una tabernona d'eses, xintando  unos pirogy y lluego un guisón d'esos con guarnición de pasta, col, pataques y verdures too regao per varies xarrones de cerveza faciendo reir a Agnieska  y brindando con ella per los vieyos tiempos. Y claro ta, ensin alcordase del Papa paseando per Cuadonga.











Arroz con verdures

6 comentarios:

Beat Xavi dijo...

El vodka "ajoi" me quito todo rasto de sabor de las cervezas, por lo tanto habra que repetir auque sea solo con las rumanes que espero traiga mi hermano...
sobre lo que tenemos tu y yo a medias, yo ya lo tengo preparado
saludos

Anónimo dijo...

Buen aspecto el risso, ¿entre cuántos terminasteis con esas potas?.

Para variar no pediré la receta, esperaré a coincidir en Oviedo un día de los que lo prepares para autoinvitarme.

2:20 PM

Chela dijo...

Vodka Ahoy gran invento de los cocktails alemanes, vodka y polvos peta zetas jejeje.
El lunes de noche a les 00.00h publicamos ok?

Chela dijo...

Acabamos les paelleres entre 8 pero sólo 6 de buen "mangiare".
Tas invitáu. No problem.

cotoya dijo...

volveremos por rumanía ahora que estamos de vuelta...
saludos.

Chela dijo...

Bienveníu again cotoya del este jejeje