Gracies fonderes ( Domo Arigato どうもありがとう ) y Haiga salú (kanpai 乾杯).
Kirin Ichiban
Tipo: European Lager
Fermentación: Baxa
Alcohol: 4.95%
Brewery: Hokuriku Kirin Brewery/Charles Wells Brewery. U.K

Tipo: European Lager
Fermentación: Baxa
Alcohol: 4.95%
Brewery: Hokuriku Kirin Brewery/Charles Wells Brewery. U.K
Cata: Dicen los que la venden que ta fecha segun la tradición “Shibori”, uséase que aprovechase sólo el primer mostu obteníu de la mezcla d'agua, malta de cebada y llúpulos suaves.Lo que consiguen ye un sabor carálterísticu sin retrogustu amargu y con un toque final lixeramente dulce. Ye una cerveza realtivamente xoven, creóse n'el 1990 y dende el 98 produzse n’Europa gracies a los británicos enriba enllazaos.
Personalmente vienme a la memoria el branu'l 97’ n’Oxford visitando a la mio amiga Zuleyma y a les sos compañeres. Taba yo radicáu en Llondres col mio Collaciu Alan (Where are you pal?) y fuimos a pasar unos díes a casa d'estes amigues que taben nuna residencia universitaria pijisima deprendiendo de tou menos inglés. La cosa ye que ficimos un fiestón d’esos con tortiella, vinu, chorizu ( lo primero ficimoslo con productu d'elli los dos segundo metílos ilegalmente en U.K) y claro nun tardaron en apuntase los vecinos: 2 rus@s, 3 tedesc@s y 4 xaponesuques simpátiques y perguapes que bailaron flamencu mientres mos arrancabemos per Los Chichos. La cosa ye que acabemos nel bungalow universitariu (yera piju’l sitiu , ya vos lo dixe) de les xaponeses, escuchando a" Jarabe de Palo"(¿???) y bebiendo una docena d’estes cerveces que parecíen nun pegar pero que al final ficieronmos cantar y rodar pe'l suelu “Ay, què caída más tonta!!!!”
Personalmente vienme a la memoria el branu'l 97’ n’Oxford visitando a la mio amiga Zuleyma y a les sos compañeres. Taba yo radicáu en Llondres col mio Collaciu Alan (Where are you pal?) y fuimos a pasar unos díes a casa d'estes amigues que taben nuna residencia universitaria pijisima deprendiendo de tou menos inglés. La cosa ye que ficimos un fiestón d’esos con tortiella, vinu, chorizu ( lo primero ficimoslo con productu d'elli los dos segundo metílos ilegalmente en U.K) y claro nun tardaron en apuntase los vecinos: 2 rus@s, 3 tedesc@s y 4 xaponesuques simpátiques y perguapes que bailaron flamencu mientres mos arrancabemos per Los Chichos. La cosa ye que acabemos nel bungalow universitariu (yera piju’l sitiu , ya vos lo dixe) de les xaponeses, escuchando a" Jarabe de Palo"(¿???) y bebiendo una docena d’estes cerveces que parecíen nun pegar pero que al final ficieronmos cantar y rodar pe'l suelu “Ay, què caída más tonta!!!!”
Asahi Super Dry No.338
Tipo: Dry Lager
Fermentación: Baxa
Alcohol: 5%
Brewery: Asahi Brewing Co, Nagoya
Cata:Detrás d’esti ampulosu nome escuendese una cerveza famosa por ser la que popularizó el términu , Karakuchi , Dry Lager o lager seca. Creóse tamién fae poco, en 1987, y pa facela dicen los birrólogos que producen llevaures agresives que agoten toos los azúcres y que xunto con la malta de cebada y los llúpulos selecionaos confieren-y el carálter secu, suave y con lixeru amargor. Probela fae tiempu en una d’eses visites a restaurantes mixto-asiáticos onde igual te sirven comida china que xaponesa que coreana y debo reconocer que a mi prestóme abondo

Tipo: Dry Lager
Fermentación: Baxa
Alcohol: 5%
Brewery: Asahi Brewing Co, Nagoya
Cata:Detrás d’esti ampulosu nome escuendese una cerveza famosa por ser la que popularizó el términu , Karakuchi , Dry Lager o lager seca. Creóse tamién fae poco, en 1987, y pa facela dicen los birrólogos que producen llevaures agresives que agoten toos los azúcres y que xunto con la malta de cebada y los llúpulos selecionaos confieren-y el carálter secu, suave y con lixeru amargor. Probela fae tiempu en una d’eses visites a restaurantes mixto-asiáticos onde igual te sirven comida china que xaponesa que coreana y debo reconocer que a mi prestóme abondo
Yebisu Traditional Beer
Tipo: Dortmunder lager
Fermentación: Baxa
Alcohol: 5,8%
Brewery: Sapporo Brewery in Hokkaido
Fermentación: Baxa

Alcohol: 5,8%
Brewery: Sapporo Brewery in Hokkaido
Cata: Cotoya-san - imparable viaxeru y gran conoceor de la birra de mediu mundu, traxome amablemente esta cerveza tan interesante como sorprendente. Seya a la tu salú amigu. All Malt Premium Beer anuncia na etiqueta y nun defrauda; sabrosa con un regustu muy bOnu d’amargore y con una sequedad notable, quiciaes el fechu que más me sorprendió d’esta cerveza. Guapina tamién la Etiqueta col Ebisu, deidad sintoista de la bona fortuna y de los pescaores. Gracies a esta cerveza acabo d’aprender dos pallabres en nipón: bīru「ビール」(cerveza) y yopparai「酔っ払い」(borrachu)... tendremos que poneles en práctica jejejeje
Haiga salú (kanpai 乾杯)
7 comentarios:
Perprestoses novedaes cerveceres y femenines, habrá que les catar (les birres claro) xela. ya que al xapón de momento nun vamos dir, ¡que apurra el xapón a nos!
noel
gran exposición de saber cervecero. y todavía hoy podemos probar alguna más, durante el enfrentamiento Superbock vs. Kronenburg
Entós ayer la Moretti machacó a la Becks, je,je
babele
¿La Becks es germana?, pensaba que era británica.
Mucha Peroni para el domingo.
.....some girls are bigger than others........
como bien sabrá el motorblogger la Beck ye la rubia más vendida de Alemania, creo que en concreto es de Hamburgo. yo personalmente prefiero las rubias bávaras, aunque para el domingo me quedo en Alsacia.
dos aclaraciones y una afirmación,çbeck's ye de cerca Hamburgo, concretamente de onde los músicos, useáse de Bremen. Y ye la rubia más vendía en Germania y la lager extranxera más vendía en UK. Yo prefiero les Kolsch de colonia o les Dortmunder de Dormund.
Ah y pa hoy, aunque amo alla peroni, quedome con la bier de garde o con la alsaciana kronenburg jejeje
A la cama nunca te irás sin aprender una cosa más, supongo que por lo mucho que se ve en la gran bretaña es por lo que creía que era de allá.
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