Aniciando per los Oríxenes
Beamish
Tipo: Irish stout
Alcohol: 4, 2%
Fermentación: alta
Prieta como los rizos de Phil Lynnot, suave como la voz de Molly Malone. Alcuerdome que prestaba abondu tomala n'el bar Narancu. Tamien perque si tomabes tres dexabente pedir música y con Rory Gallagher, Thin Lizzy y Llan de Cubel de fondu el tragu ameyora. Con un chorrin de ron escuru, sabe d’espatarrar y ye meyor que cualquier cacharru, Slainte!!!
“Bebo vino cuando tengo gana y cuando no la tengo, y cuando me lo dan, por no parecer o melindroso o mal criado: Que a un buen brindis del amigo, ¿qué corazón ha de haber tan de mármol, que no haga la razón?” M. de Cervantes; El Quijote II, Cáp., 33.
Marqués de Cáceres
Crianza: Tinto crianza
Denominación de Origen: Rioja.
Tipo de uva: Tempranillo (85%), Garnacha (8%), Graciano (7%)
Como diz mio tíu, "Yo soy republicanu y proletariu pero el Masrqués esti, gustame mucho" Pocu más que axuntar, ye un vinu coyonudu de la zona rioxana de Cenicero. Un vinazu, bonu, con carálter y agradable de los que nun falla, les coses como son. Prestosu pa cualisquier momentu. Vienme a la memoria una escena coyonuda de Edinburgu. Solíemos parar nún pub nomau The Blue Blazer, situ al pié de la peña del Castiellu, a mediu camín entre el mio llar y el trabayu. Siempre bona real ale, música decente y ambiente auténticu con los mesmos parroquianos a diariu. N'una d'eses que me tocaba dir a por una ronda acolumbré entre les botelles de vinu una botella de Marqués de Cáceres, taba como un pocu separtá del resto de vinachos que teníen en ufierta- una sorte de mecigalla arxentina y manchega en tintos y australianos de tapón de rosca y surafricanos dulzaplayos. EN lo que me servíen les pintes, arrimó un paisanu a la barra pidiendo " a glass of my Tinto, por favor" y así foi como conocí a José Ángel, un galegu que llevaba 30 años en Escocia y que tomaba Marqués de Cáceres porque la cerveza esa quente non che gostaba moito y dalgún caprichu tendrá que poder dase l´emigrante. Foi l'aniciu de una bona amistá que tovía dura. Saúde, amigu!!!!
Bajoz
Crianza: Tinto Joven
Denominación de Origen: Toro.
Tipo de uva: Tinta de Toro (100%)
Calificación de la añada: Muy Bueno.
Bodega: Viña Bajoz, S.COOP.
Nun hay dubia que ye un vinu BB ( buenu y baratu) topeslu en casi toos los supermecaos y grandes superficies. Cuanto presta chatealu con mio pa' en Los Balcones, per ciertu, pa los de la Logse y los que nun sois de Collotu, un chigre coyonudu que lo sepáis.Ta muy bien pa cenes en casa y parrillaes o fiestas en terraces ya que pues tomar una caxa sin date un pijo importancia ( entre varios eh!!!!)
Vinos Guerra
Vinos Guerra
Crianza: Tinto Xoven
Denominación de origen: Bierzo
Tipo de uva: Mencía (100%)
Esti ye unu d’esos vinos que topamos n’una de les nueses excursiones familiares a Lleón a merquiar vinu y tengo que reconocer que ye un gran hallazgu ya que en la so elaboración recuperase y conservase un tipo de uva autóctonu, La Mencía. Ye un vinu suave, afrutau y a la vez col carácter suficiente pa dexate satisfechu en cada sorbiu. Ye el meyor compañeru de la tortiella y el bollu chorizu cuando tas nel prau la fiesta de cualquiera de les munches romerías que hay cada branu n’Asturies. Ya nun vos cuento lo bonu que ye pa llenar la bota y llevalu al riu pa acompañar el bocata sardines y el pinchu quesu jejejeje
2 comentarios:
Ten cuidao con la cibernética que es muy traicionera, creo que es la tercera vez que te firmo.
Te vuelvo a pedir una comparativa entre Mahou clásica y cinco estrellas. Mi cata del fin de semana ha consistido en Beamish, Bombardier, Douglas Martin (8,6º) y Martín Codax. Estaré alcoholozado hasta el jueves.
poco más se puede comentar a parte de lo ya dicho, salvo recordar que este bier-nes se celebra el santo patrono de la stout más vendida en el mundo. igual tocan unas pintas, dardos y gorritos ridículos de leprechaun.
este sábado vimos perico y yo una cervecería-restaurante en la zona de tejeiro donde se puede cenar con una guiness.
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