
No que llevo n'esti restaurante ya tuve oportunidaes de ver coses alrodiu la cerveza. Delles prestenme, oitres nun tantou Como en tous los lláos entre l@s trabayaor@s desarrollase un llenguaxe particular, enllenu de xiros y modismos propios y poco entendibles pa aquellos que son axenos al traxin diariu de dientro. Fasta güey el xiru propiu que más me presta, la que más me enllena ye el que usamos pa referimos, como no, a la nuesa bebida favorita. Ye un risión sentir a los camareros pedir la cerveza al gritu de
" Caña de Lúpulo, Sí", "Oído, sale para mí Doble de Lúpulo en Vasu sidra"- la mio prefería jejeje
o, y con esto brevemente enllazo co'l Tema de
la Ronda #14, "
Lúpulo con Gas, Oído?". Asína que si vos dexáis caer pel bar y pedís una cerveza acordáivos de esta xenial sinécdoque y nun dubiéis en pedíla d'esta forma, a los camareros prestarayos y dexuru que sabrán que venís de parte del zumbáu que ta na cocina fogoniando. Haiga Salú//
In all this time in the restaurant I have heard and seen a lot of things about beer. I like some of them, some others not. However one of the most interesting things I've come across is the particular, private, sometimes closed and ironic, use of the language we-both waiters and Kitchen staff, have developed. Actually, the expression I love most is Hops when referred to Beer. I enjoy a lot hearing my waiters shout things like "Half a pint of Hops", "a Pint of Hops Please" or, and here i'm connecting with La Ronda #14, " a glass of hops and soda, please". So if you come around and ask for a beer do not hesitate in using the lovely Hops to order it. The waiters are going to smile, no doubt about it, and for sure they'll know you are coming on behalf the crackers behind the frying pans hehehehe. Haya Salud
10 comentarios:
La única vez que tuvimos por ahí, íbamos los Dalton y el que suscribe un poco chispas del Montoto y nun tabes asina que pedimos unes voll damm que taben calientes y encima tire una por encima de los platos.
(sin querer claro). La cara que nos puso la camarera (con razón) fue la misma que pondría yo mismo de tar detrás de la barra.
A ver si otru día tornamos y pedimos una de Lúpulo con gas, jejeje
Un abrazu
Necesitaba ponerme en contacto contigo. Mi correo electronico es cualloto@hotmail.com
Y de dónde salió eso?
Espero poder inculcarlo entre mis amigos...
Salú!
JEJEJEJEJ
Lúpulo, tenéis la puta manía de dir cuando yo nun toy o cuando descanso.
Oído una de lúpulo con gas, Sí? jejejejejje
Anónimo, siempre que me dicen eses coses, o que usen eses pallabres pa dirixixe a mí ye pa proponeme coses sexuales jejejeje
Espero que seas muyer y teas buena perque si yes fea-bueno meyor dicho que a mi nun me prestes, o seyas home, lo más que vas sacar de mí ye una ronda cerveces o de sidra si el palu ta bon jejjejeje
Agora en seriu, el mio mail ye mcadri@gmail.com. Cúntame lo que necesites. Haiga salú
Amigo Catador, eso es una sinecdoque, o sea, una figura retórica que consisnte en nombrar el todo por la parte. Simplemente, en el Restaurante, nombramos el todo=cerveza, por una de sus partes-para mí una esencial,pero eso ya va en gustos, useáse, el lúpulo. Abrazu y no dejes de intentarlo. En CAAC ya usamos tu palabra cervar con dos acepciones: una la tuya, hacer cerveza, otra, ir a tomar cervezas hasta estar "lixeros d'espíritu" que en realidad es otra forma de hacer cerveza jejejejeje
Haiga salú
Hoy hablaba del cervar con una amiga....y nada, el cervar es de todos los que hacemos patria cervecera en internet!
Un abrazo medio curvo después de un par de cervezas y un último whisky para terminar la noche!
y como ye como se pide el calimochu? que esi seguru que nun tien maiz na composición.
JEWJEJJEJE dizse Cuballibre Obreru, llibre de maizos y almidones estraños y axenos jejejejejeje
Pues yo estoy doblado también, pero de fiebre. En fin, que ya está listo el Resumen de La Ronda. Y no pongo más que me vuelvo a la cama!
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