jueves, junio 21, 2007

LLEGÓ 'L BRANU/SUMMER'S COME

Llegó’l branu y con él el sol y la calima.Los díes medren, lo que invita a tar sentáu nuna terracina o nun chigre cerca la porte disfrutando de esa tradición xermana tan guapa de apagar la sede y animar la tertulia sorbiendo llargues cerveces de trigu.Haiga salú. Sursum Corda// Summer has come. Sun, heat and gorgeous girls, sprouting their beauty in every street, invite you to enjoy the nice German Tradition of drinking the thirst quenching weizen specially during this season. A toast for you all!!!!

ERDINGER PIKANTUS

Tipo:Bock de trigo
Alcohol: 7,2%
Fermentación: alta
Brewery: Erdinger Brauerei
Cata: Bock escura de trigo de muy agradable sabor, con un equilibriu muy buenu. Erdinger fae años que, pa mi gustu, ellabora una muy buena cerveza de trigu-tanto turbia como escura-, por lo que desde este llínees recomiendase catar la so versión Bock,  que anque seya un estílu pa tomar meyor na Seronda, agora que llega'l branu y con él la calima nun defraudará a aquellos que quieran dir un pasu más allá de un triguzu al usu. Sorprenderavos gratamente. Salú // An extraordinary Wheat Bock. Sweet and sour, fruity, malted and fresh in mouth. The 7,2% of alcohol by volume are very well hidden what makes it a really drinkable beer in the summertime. A great experience highly recommended no matter you like wheat beers or not. Cheers!!.

BLANCA DE CORSICA

Tipo: cerveza blanca
Alcohol: 5 %
Fermentación:Baxa
Brewery:Pietra Brasserie

Cata: Cerveza blanca y turbia con presencia de llevadures en botella y ellaborada con un amestáu de trigo y cebada. Ye una cerveza especial porque aromatizase con llúpulos y maquis- un conxuntu de de flores d’enebru y mirtu. Resulta una cerveza peraromática y fresca, ideal para calmar la sede nel branu y también pa’ los que nun tienen miéu ni al degorriu y gusten de esperimentiar coses nueves nuna cerveza de fae más un cientu d’años. / Bottom fermented unfiltered white beer brewed from a mixture of wheat and barley malts, bottled with remaining yeasts in order to get a second fermentation. It’s a traditional variety of beer from Corsica flavoured with flowers of juniper and myrtle which fills your mouth with a subtle fragrant fruity aroma. A great thirst quencher and a sip for daring spirits.

6 comentarios:

Anónimo dijo...

sun is shinning
wheather is sweet now...
que decía bob marley

ye verdá que habrá que volver al trigo, yo ya tengo enfriando 1/2 de Riedenburger que tiene muy buena pinta.

Anónimo dijo...

cervezón!!!sabe muy muy bien,recomiendo al todo el mundo que la pruebe.
Ye muy fresca y muy agradable al sabor disimulando mucho el alcohol,el color ye preciosu y de aroma suave pero muy agradable.
Vuelvo a repetir que ye una cerveza que merez mucho la pena y además que nun se ve mucho por los bares,desde luego los chigreros que disponen de ella dieron en el clavu.tallueu

Anónimo dijo...

Pd:referiame a la pikantus,que se me olvidó ponelo,jajaja.tallueu

Beat Xavi dijo...

No bebais tanto trigo "neñus" que al dia siguiente viene el hombre del mazo.
Esa cerveza blanca habrá que probarla
Salud

Anónimo dijo...

Ya lo dixera el míticu Iesus, "el triguzu buff fíu ..."

Catador dijo...

¿De qué parte es esta cerveza?

He probado unas con escencias florales y la verdad es que no me desagradan, siempre y cuando sea un sabor y/o aroma suave y lejano a lo fuerte/químico.